Bli kjent med Alrek Historielag

Webredaktør
03/06/2016 10:39

– Alrek historielag ble stiftet i 2013, men hadde da vært i aktivitet som ei fotogruppe under Svartediket Vel siden 2008. Det startet med at velforeningen ønsket å drive med positiv aktivitet, og ikke bare klage på byggeprosjekter i nabolaget. Les mer

En fotoutstilling ble et slikt tiltak. Denne ble en suksess. I et bitte lite område i Bergen, med ca 500 husstander, samlet vi inn historier fra folk og bilder fra eldre tider. Utstillingen samlet nær 1200 besøkende og interessen for et lite hefte med bilder og tekster var formidabel. Dette måtte bare fortsette. I dag har vi fortsatt fokus på bilder og historier fra lokalmiljøet, men vi arrangerer også kulturkvelder, med ulike tema og bildevisninger, forteller leder i Alrek Historielag Edvin Stenhjem Bratli.

Hvilke utfordringer har dere?
Utfordringene vi har er å utvide horisonten til å omfatte hele gamle Årstad kommune, slik vi har i vedtektene. Men litt etter litt beveger vi oss «over Årstadveien», forbi Haukeland sykehus og vil forsøke å samle og dokumentere tiden som har gått, fra kommunen vår, som ble innlemmet i Bergen i 1915. Det er uten tvil ett av byens mest historierike områder. Med alt fra kongsgården på Årstadvollen til rampestreker mot den tyske okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig.

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
Det som er flott med kulturkveldene er at nye mennesker møtes, og nye relasjoner etableres. Kunnskap om fortiden formidles og skaper begeistring!

Hva er årets høydepunkt?
Høydepunkt er det mange av, men å sitte og se flotte, gamle bilder på storskjerm, høre mange fortelle om hus og mennesker og morsomme historier, som dukker opp fra hukommelsen når de ser bildene. Det inspirerer!

Mer om Alrek Historielag HER