Kulturpriser 2018

Webredaktør
30/11/2018 12:59

På Amatørkulturkvelden 29. november delte Bergen kommune ut velfortjente Kulturpriser. Det heter seg at kulturprisen skal gå til en person, lag eller organisasjon som har lagt ned et stort og viktig kulturarbeid på frivillig basis. Kulturbyråd Julie Andersland overrakte kulturprisene på kr. 20.000,- til vinnerne. Les mer

Kulturprisen 2018 for Bergenhus bydel gikk til Møhlenpris skolekorps. Juryen skriver:
«2018 er offisielt utnevnt som Musikkorpsenes år, og hva er da mer naturlig enn å hedre de som har gjort en ekstra innsats for å rekruttere og få stablet et sovende korps på beina igjen etter 29 år. Det er en stor glede å gi Kulturprisen for Bergenhus bydel 2018 til Møhlenpris skolekorps.  Foreldrekorpset har gjort en formidabel innsats for å få dette til og kan gå foran som et godt eksempel for andre korps som sliter med rekruttering.»

For Årstad bydel ble Kulturprisen gitt til en mann som i mer enn 50 år har virket for det frivillige kulturlivet i Bergen: «Årets mottaker av kulturprisen for Årstad bydel er leder av Bergens historiske forening, som forøvrig er Norges eldste historielag, stiftet i 1894. Prismottakerens historiske interesse strekker seg langt utover Bergens grenser, og han er i tillegg leder av Bergen internasjonale folkedansklubb (som for øvrig snart kan feire 50 års jubileum), og en ivrig folkedanser, spesielt Zorba og gresk kultur ligger hans hjerte nær. Han er også leder av Bergen Kulturforum. Kulturprisen 2018 for Årstad bydel går til Egil Ertresvaag for hans fantastiske innsats med oppgaver og verv i det frivillige og amatørbaserte kulturlivet i Bergen.»

En oversikt over Bergen kommunes Kulturprisvinnere de siste årene her