Nystemte Bergen i hende

Webredaktør
08/12/2017 12:07

Hvis bare halvparten av bergenserne sang samtidig, ville det vært ny verdensrekord! (Den holdes av 121.400 indere som sang sammen i 2011.) I 2018 blir Bergen en syngende kommune: Les mer

– Det trengs gode sangpedagoger i barneskolen, gode dirigenter, egnede øvingslokaler, gode og forutsigbare støtteordninger og et variert utvalg av egnede konsertarenaer. Og ikke minst vanlige mennesker som ønsker å synge og lære mer om sine medfødte musiske evner og muligheter, sier Rolf J Stewart, kornestor i Sola Fide, Bergen Domkor og Vokalgruppen YR.
Bergen har meldt seg på den nasjonale satsingen Krafttak for sang som arbeider med å styrke sangtradisjoner og gjøre det lettere for alle å synge mer i hverdagen.
– Det er klart at en mye tydeligere satsning, fra myndighetene, på å styrke et felt, som har hatt en meget sterk forankring i Bergen og på Vestlandet, kommer til å bli positivt mottatt blant sangere og korfolk. Det trengs hele tiden rekruttering av nye sangere i ALLE typer kor og ensembler og det at man får barn til å bli glad i å synge, vil gi en naturlig og stabil tilvekst på sikt. Sang på arbeidsplassen kan være med på å kunne skape et mer inkluderende arbeidsmiljø og sang i lokalmiljøet kan være en enklere og sterkere måte å integrere innbyggere fra andre kulturer og nasjoner.

Les mer om at Bergen blir en syngende kommune HER