100 millioner fra egen lommebok

Det er mange medlemmer i amatørkulturen som bruker mye penger fra egen lommebok på å reise til festivaler og arrangementer i andre land for å bli inspirert, lære og knytte kontakter.

– Vi blir en gjeng medlemmer som reiser til Budapest neste helg for å delta på en stor festival. Det blir selvsagt mye dans, men også workshops og ikke minst gleder vi oss til å knytte kontakter med dansere fra mange land, sier Mariela Norheim som er medlem i tangoklubben Tango Abrazo.

I Amatørkulturundersøkelsen kommer det frem hvor mye penger hvert medlem bruker årlig på å delta i amatørkulturaktivitet. Vi har spurt hva som er minimum, gjennomsnitt og maksimum i et år hvor man for eksempel reiser til utlandet.
– Når over 30.000 bergensere deltar i amatørkulturaktivitet, så bruker byens amatørkulturaktører i gjennomsnitt langt over 100 millioner kroner av egen lomme! Det er en stor økonomi, der mye går til å lønne og honorere profesjonelle instruktører og dirigenter, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.


Amatørkulturundersøkelsen kan lastes ned i PDF-format HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan