Amatørkulturrådet glad for ekstrabevilgning


Onsdag ble bybudsjettet for 2023 vedtatt i Bystyret. Ap, V, H, Sp og KrF sikret flertall for en budsjettavtale der også det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet fikk tilført ekstra tilskudd i 2023.

– Amatørkulturrådet er selvsagt glad for en ekstrabevilgning på 450.000 kroner i 2023. Vi har på vegne av byens amatørkulturaktører sagt fra til politikerne at det er veldig viktig å sørge for at alle kan komme tilbake etter pandemien. De siste tre årene har vært utfordrende for mange av våre 479 medlemsorganisasjoner. De har igjen minst 30.000 enkeltmedlemmer som er lidenskapelig opptatt av være med i frivillig- og amatørbasert kulturaktivitet, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
Bergen kommune har selv høye ambisjoner for amatørkulturen og i Amatørkulturplanen som gjelder frem til 2027 står det at:

Bergen skal være en internasjonalt ledende amatørkulturby med sterke fagmiljøer basert på kvalitet, kompetanse deltagelse og engasjement.

– Alle har fått med seg at det er utfordrende økonomiske tider og Amatørkulturrådet vil derfor på vegne av byens amatørkulturaktører si tusen takk til politikerne. Det er også gledelig at Frivillighetssentralene fikk tilført over fem millioner kroner de neste årene. Mange Frivillighetssentraler samarbeider med amatørkulturen i sine bydeler. Espeland fangeleir og Gestapomuseet er også i stor grad basert på frivillighet og de fikk velfortjent en ekstra million kroner.

Se intervju med to fornøyde politikere:

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan