En plan for å få flere med i amatørkulturen

På Amatørkulturkonferansen i Fana Kulturhus søndag var det panelsamtale mellom fire engasjerte kulturpolitikere. Tema var hvordan man kan øke deltagelsen i kunst- og kulturliv i bydelene.

I panelet satt Eduardo Andersen fra AP, Eivind Hermansen fra Høyre, Eira Martinsen Garrido fra SV og Grete Line Simonsen fra Venstre.

– Bakgrunnen er at Bergen kommune kommer med en plan for å løfte kulturlivet i bydelene. Tiltakene i planen er selvsagt avhengig av at politikerne følger opp med å bevilge penger, sier Emil Matthiesen, som var ordstyrer.

– Alle fire svarte ubetinget ja til å bevilge penger til det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet i bydelene. Når de ble spurt om mer konkrete forslag om hvordan man skal få til økt deltagelse, var svarene mer varierte. Men det var mange gode forslag og mitt inntrykk er at dette er en etterlengtet og viktig plan.

Kulturhus i Fyllingsdalen og Arna ble nevnt, men politikerne tok også til orde for at økt deltagelse i bydelene ikke nødvendigvis kommer med kulturhus i milliardklassen, men at det må bli flere tilpassede øvings- og møtelokaler i nærmiljøene.


105 deltagere på Amatørkulturkonferansen i Fana Kulturhus søndag 3. september.

Alle kan sende inn forslag til Bergen kommune som i høst starter arbeidet med Plan for økt deltagelse i kunst og kulturliv i bydelene. Fristen er 30. september og sendes her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan