AKR-logo
dans3
I strålende solskinn ble publikum overrasket i sentrum og ute i bydelene av musikk, sang og dans på 17. mai. Tusen takk til alle våre medlemsorganisasjoner som poppet opp med opptredener på nasjonaldagen. Fra korps og kor til tango og bergenssanger. Se flotte bilder av amatørkulturen som setter sitt preg på 17. mai her
Uten navn
Amatør (av fransk amateur, «en som elsker»), er en person som utøver et fag eller en aktivitet fordi vedkommende liker, eller elsker å gjøre det.
Mange av oss har drevet med amatørkulturaktivitet i mange år. Vi kan mye, vet mye og dette kan vi dele med andre i organisasjonen.
Musiker, pedagog og coach Lene Myhre Strand holdt foredrag om motivasjon på Amatørkulturkvelden i april. Hun hadde flere tips til hvordan man kan engasjere medlemmene mens man «venter» på færre restriksjoner i samfunnet. Se motivasjonstipsene her
mva2
I dag kom det lettelser i nasjonale smittevernregler som gjelder fra 27. mai. Grupper på 20 personer kan møtes til øvinger og 200 kan igjen være på arrangementer innendørs.
- Det lover godt for sommerkonserter og andre arrangementer som mange i amatørkulturen er klar for å gjennomføre, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
I dag oppdaterte også Lotteritilsynet tilskuddsordningen som skal stimulere frivillighet og amatørkultur. Man kan få inntil 70% av utgiftene dekket når man gjennomfører arrangementer, og 50% dersom man må avlyse.
- Det gir en trygghet for at man kan lage arrangementer, uten å risikere store økonomiske tap. Begrepet «aktivitet» er også inkludert, perioden er ut august måned og utbetalingene loves i «puljer».
Les mer om tilskuddsordningen her.
facebook 
MailPoet