AKR-logo
valg
- Jeg har vel ikke sett, lest eller hørt noe om frivillghet eller amatørkultur i valgkampen så langt. Ikke om profesjonell kultur engang..., sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
I Fredagsbrevene frem til Stortingsvalget svarer toppkandidatene fra Vestland om amatørkulturpolitikk på vegne av sitt parti. Les svarene fra Kristelig Folkeparti og Rødt her
side1
Før sommeren påpekte Amatørkulturrådet i Bergensavisen at det var viktig at Bergen kommunes «innsparinger» på tilskudd på grunn av pandemien, ble gjort raust tilgjengelig etter sommeren.
- Jeg kan glede amatørkulturen med at det er penger igjen på tilskuddsordningen til lokal kulturaktivitet. Så har jo mange fått tilskudd tidligere til arrangementer som er utsatt, men som forhåpentligvis kan gjennomføres i høst,
sier Sølvi Litleskare, spesialrådgiver i Bergen kommunes fagavdeling for kunst og kulturutvikling.
Med fortsatt restriksjoner på publikumskapasitet og smitteverntiltak, kommer også behovet for økte tilskudd.
- Vi er klar over at arrangementene kan ha endret seg og at gjeldende smittevernregler fører til økte utgifter, eller mindre inntekter. Oppfordringen er uansett om å ta kontakt med oss om man tenker å søke til en ny aktivitet eller har utfordringer med å komme i mål med et utsatt arrangement.

Bergen kommunes tilskuddsordning til Lokal Kulturaktivitet her.
scene
Mange medlemsorganisasjoner i Amatørkulturrådet har klart å gjennomføre aktivitet og arrangementer i løpet av pandemien med hjelp av statlige stimuleringsordninger.
- Stor honnør til våre medlemsorganisasjoner som har gjennomført med få deltagere eller for et meget eksklusivt publikum! Vi trodde vel alle før sommeren at stimuleringsordninger nå ikke lenger skulle være nødvendig, men trinn fire lar vente på seg, og derfor er det gledelig at Lotteritilsynet denne uken har forlenget stimuleringsordningen for amatørkulturen til ut oktober måned, sier Morten Dahl Sebjørnsen, styreleder i Amatørkulturrådet.
Les mer om hvordan dere eventuelt kan benytte stimuleringsordningen i høst her.
facebook 
MailPoet