AKR-logo
valg
Bergensordfører Marte Mjøs Persen har mange ganger stilt opp og vært begeistert for Amatørkulturen i Bergen. I dag blir hun trukket frem som en mulig ny Kulturminister av Bergens Tidende og i dagens Fredagsbrev svarer hun på spørsmål om amatørkulturpolitikk på vegne av Arbeiderpartiet. Det gjør også Sveinung Rotevatn fra Venstre. Les svarene her
logo
- Det er ordene som går igjen i svarene toppkandidatene gir, og det skulle bare mangle etter et år med krise. Vi har virkelig fått kjenne på hvor viktig kultur er for livskvaliteten, både for enkeltmennesket, men også hva det gir oss som samfunn, kommenterer leder for kultur i Bergensavisen. Les mer her.
natt21
- Bergen Mannskor synes det er utrolig bra når byen i kveld koker av små og store arrangementer på Kulturnatten. Det er en fin arena for å treffe publikum som vi kanskje ellers ikke når. Det blir som en buffet der man for eksempel kan plukke litt mannskorsang - og hvem vet, kanskje vi klarer å rekruttere noen publikummere som ellers ikke ville ha oppdaget oss? Vi kjenner også litt ekstra på vår tilhørighet som et mannskor for byen Bergen på en dag som denne. Det gjør oss både stolte og glade, sier dirigent Jon Flydal Blichfeldt.
Bergen Mannskor en av mange medlemsorganisasjoner i Amatørkulturrådet som opptrer på Kulturnatten i kveld.
- Vi synger i Johanneskirken kl.19, Domkirken kl. 20:00 og i Musikkpaviljongen kl. 20:30.
Kulturnatten starter i kveld klokken 18.00 og programmet finner du her.
jernbanen
- Det har vært veldig givende for alle i korpset å jobbe med dette prosjektet gjennom pandemien. Vi har lært mye og nå er vi spent på mottagelsen, sier Ole Johan Aarlie, leder i Jernbanens Musikkorps.
Prosjektet er en CD-utgivelse der korpset har tatt for seg klassiske Bergenssanger og arrangert dem for brassband.
- Det var en stor begivenhet for oss med slippekonsert av cd-en på Fløien, men kanskje enda viktigere at alle i korpset har hatt stor glede og motivasjon av arbeidet i en vanskelig tid med lite øving og konserter.
Foreløpig har respons og salg av platen vært god og Jernbanens musikkorps har nå bestemt seg for også å utgi platen på god gammeldags vinyl. Les mer om «Vi ikkje nokke vi!» her
facebook 
insta
MailPoet