AKR-logo
Mangfold_logo
Amatørkulturen er viktig i Bergen kommunes 10-års plan for økt deltagelse og mangfold i kunst og kulturfeltet. Alle er opptatt av å rekruttere og gjennom å tenke mangfold og deltagelse kan vi inkludere flere. Mangfold og deltagelse er tema på Amatørkulturkvelden kommende torsdag 4. november på det nye Kulturhuset i Vaskerelven. Last ned programmet og meld deg på Amatørkulturkveld her
side1
Byrådet foreslår at tilskuddsordningen Lokal kulturaktivitet reduseres med 200.000 kroner på neste års budsjett.
- I år ble 500.000 kroner omdisponert fra Lokal kulturaktivitet og en ytterligere omdisponering til neste år, er vi ikke fornøyd med, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
- Tilskuddsordningen Lokal Kulturaktivitet er viktig for amatørkulturen og til neste år vil vi se en økning i aktivitet og arrangementer etter pandemien.
Byrådet har lagt frem et stramt budsjettforslag for 2022 som skal vedtas av Bystyret 15. desember.
Høyrepolitiker Harald Victor Hove er leder for Bergen Kommunes Utvalg for finans, kultur og næring - og inviterer amatørkulturaktører til å komme med innspill til neste års kulturbudsjett. Les mer her.
beat
Tre ganger har jubileet til Bergen Beat Club blitt utsatt, men i morgen blir det endelig Jubileumskonsert i Peer Gynt Salen med ti band på scenen.
- Det gleder oss at Jubileumskonserten er utsolgt. Klubbens formål om å ta vare på den musikalske epoken Bergen Beat på 60-tallet, betyr fremdeles mye for mange bergensere, sier Willy Berg Larsen, leder i Bergen Beat Club.
Jubileet markeres også med en rikt illustrert bok om Bergen Beat og utgivelse av to filmer på DVD som tar for seg da Rocken kom til Bergen og et tilbakeblikk på klubbens mange arrangementer og konserter. Les mer om Bergen Beat Clubs 15-års jubileum her.
facebook 
insta
MailPoet