AKR-logo
toppsavn
Ordene tilhører et av byens eldste kor som i 2020 har 100-års jubileum med tilhørende store planer om jubileumskonserter og festivitas. 2020 har vært et svært annerledes år for alle i amatørkulturen og "Fredagsbrevet" sjekker i dag om det, tross alt, har vært noe å positivt å ta med seg fra koronaåret for 100-års jubilanten Loddefjord Sangforening. Les mer her
boken2
Det er mange som har et religiøst forhold til musikk. Årets julegave til dem, er boken om Bergen Beat-bølgen og historien om 15-års jubilanten Bergen Beat Club. Boken på 170 sider forteller historien fra tiden da pop- og rock kom til Norge på 60-tallet og først til Bergen.
- Ja, vi synes jo dette er årets julegave til alle som er glad i musikk. Det er jo mange bergensere som har minner fra tiden med kjente band som Rhythmic Six, The Stringers og alle de andre som herjet på scenen både i Bergen og på striladansene, forteller Willy Berg Larsen, leder i Bergen Beat Club.
- Boken er utgitt i forbindelse med vårt 15-års jubileum og vi har også laget to dokumentar DVD-er med intervjuer og konsertopptak.
"Bibelen" og DVD-er om Bergen Beat-fenomenet kan bestiles gjennom Bergen Beat Clubs nettsider.
marked
Mange synes de beste julegavene skal være unike og "ekte" håndlagete presanger - kjøpt direkte fra kunstneren selv på julemarkeder og juleutstillinger. Denne helgen skulle et av Norges største julemarked funnet sted i Bjarghallen i Fana med over 100 utstillere, deriblant mange medlemsorganisasjoner i Amatørkulturrådet i sjangeren husflid og kunsthåndverk.
Julemarkedet er dessverre koronaavlyst, men arrangøren Fana Husflidslag, forteller at de er på plass i Lagunen i hele neste uke med en miniutgave av julemarkedet.
- Hvis noen ønsker å komme i kontakt med utstillere som man kjenner fra Julemarked i Bjarghallen, kan vi være behjelpelig med å formidle kontakt, sier Karen Agathe Myrmehl i Fana Husflidslag.
facebook 
jubileum
MailPoet