AKR-logo
hjertetopp
Klima- og miljøsatsing i kulturlivet, økt deltagelse og mangfold i kunst og kulturlivet og en egen kulturstrategi for eldre.
Kulturbyråd Katrine Nødtvedt har mange planer og ambisjoner for kulturbyen Bergen i 2021. Amatørkulturrådet i Bergen har intervjuet kulturbyråden om kultursatsinger i det kommende året og hun sender også en julehilsen til alle i amatørkulturen. Se intervjuet her.
PIV_logo2019
– Det viktigste er helt klart å komme i gang med medlemsmøtene igjen, selv om dette blir en stor utfordring. Vi følger alle restriksjoner, men forventer redusert fremmøte, så dette blir krevende, sier Magne Botnedal, fungerende leder av Postkortsamlere i Vest.
Hvordan har 2020 vært for musikkorps, kor, dansegrupper, historielag og samlerforeninger?
Amatørkulturrådet har bedt ulike sjangre amatørkulturaktører beskrive utfordringer i koronaåret, men også fortelle hva som blir viktig for å komme tilbake for fullt i 2021. Les mer her
kor3
Byrådet opphevet i dag den lokale forskriften i Bergen og dermed forbudet mot øvinger i amatørkulturen.
Amatørkulturaktivitet for alle over 20 år, spesielt kor og korps, kan fra mandag 20. desember igjen møtes for å øve og følge den nasjonale smittevernveileder for musikkøvelser.
- Nå ble jeg veldig glad! Denne høsten har vært utfordrende for byens kor som har kanskje avlyst opp mot 100 advent- og julekonserter de siste ukene. Men i dag kan vi glede oss over at gjeldende forskrift ikke forlenges, og at det nå åpnes for korøvelser for tusenvis av korister i Bergen. Det gir optimisme og håp for det nye året, og vi kan med forventning se frem mot de mange nyttårskonserter og andre konserter som venter på å bli gjennomført til våren, sier Annlaug Hus, musikkfaglig korkonsulent i Norges Korforbund Hordaland.


facebook 
jubileum
MailPoet