AKR-logo
topp
I dag har kulturlivet i Bergen vært samlet til digital konferanse for å dele erfaringer, kunnskap og snakke om hvordan kulturen skal vende tilbake etter koronapandemien. Dersom du gikk glipp av konferansen, vil den bli lagt ut digitalt på Bergen kommunes nettsider om ikke lenge.
Amatørkulturrådet i Bergen og Norges Musikkorps Forbund snakket på vegne av det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet om hvordan koronaen har påvirket aktivitet og rekruttering. Denne samtalen kan du se her
tilskudd
Gode tilskudds- og kompensasjonsordninger har vært svært viktige for amatørkulturen i 2020. Koronapandemien er ennå ikke over og hvordan vil det påvirke muligheter for å søke om tilskudd til drift, arrangementer og aktivitet i år?
Mange medlemsorganisasjoner har de siste ukene henvendt seg til Amatørkulturrådet og lurer på hvordan man kan søke om tilskudd når man i lang tid ikke har hatt aktivitet og ikke vet når det åpnes opp igjen for øvinger, møter og arrangementer.
Tirsdag 2. februar kl. 17.00 inviterer Bergen kommune alle amatørkulturorganisasjoner til møte for å informere om tilskuddsordninger for 2021. Her blir det også muligheter for å stille spørsmål om hva man skal skrive i en søknad i en tid der koronapandemien har stengt ned nesten all kulturaktivitet. Møtet er digitalt på Teams og man ber om en invtasjon til møtet ved å sende en epost her


topp
- Jeg tror at amatørkulturen vil si at alle er velkomne og at et stort mangfold blant medlemmene bare er positivt, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
- Likevel er det ikke til å komme fra at amatørkulturen er temmelig etnisk norsk og har potensiale til økt deltagelse og mangfold blant medlemmene. Rekruttering av nye medlemmer er viktig for de aller fleste, og med mer kunnskap om hvordan man kan inkludere nye målgrupper, er det veldig flott at Bergen kommune nå har fått en plan for økt deltagelse og mangfold i kunst- og kulturlivet.
10-års planen ble vedtatt i Bystyret på onsdag og Amatørkulturrådet oppfordrer alle våre medlemsorganisasjoner til laste ned planen og se på hvordan man i egen organisasjon kan være med å bidra til at «alle» kan inkluderes i den fantastiske amatørkulturen. Last ned Plan for økt deltagelse og mangfold i kunst- og kulturlivet her.
facebook 
MailPoet