AKR-logo
topp_edited-1
- Nå bør Bergen vurdere å gjøre som Trondheim kommune, som denne uken innførte en lokal forskrift som åpnet opp for at voksne over 20 år kan drive med faste idrett- og kulturaktiviteter fra 3. mars, så lenge man kan holde to meters avstand. Les mer her
danckert
Bergen får et "nytt" kulturhus til det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet neste år. Bergen kommune har bestemt å bruke nesten 100 millioner kroner på å ruste opp og bygge om Danckert Krohn i Kong Oscars gate.
- Det er fantastisk at Kulturhuset Danckert Krohn blir restaurert og oppgradert. Denne praktfulle bygningen fra 1789, kommer til å bli et smykke i bybildet og vi gleder oss veldig til å få komme tilbake i bygget i 2022, sier Lisa Knapskog Skauge, leder av Bergenhus og Årstad Kulturkontor.
100 millioner kroner er omtrent halvparten av kostnadene med Åsane Kulturhus og beløpet kan virke enormt for restaurering og ombygging.
- Det er et stort vedlikeholdsetterslep, og grunnet byggets alder og vernestatus må man ta antikvariske hensyn. Det har kommet frem store utfordringer ved grunnforholdene, og dette i kombinasjon med byggets alder og lokalisering tilsier et kostnadsbilde et stykke over det vanlige for bygg med lignende formål. Lokalene vil bli enda finere enn de var og kulturlivet vil få flere kvadratmetere til å utfolde seg på i sentrum. Den universelle utformingen vil og bli bedre, og vi får plass til flere aktører enn de rundt 35 organisasjonene som holder til i huset i dag.
spill
17. mai er drøyt to måneder unna og de siste dagene har det kommet signaler fra fagmyndigheter og politikere om at det åpnes opp for mer kulturaktivitet fra mai måned.
- 17. mai blir det uansett, men i hvilken form og om det bli en "lydløs" nasjonaldag i Bergen uten musikkorpsene, må det snarest mulig komme et signal fra regjeringen på, sier Morten Vik-Johnsen, leder i Lungegaardens Musikkorps og medlem av 17. mai komiteen.
Nasjonaldagen er en stor festdag for mange sjangre amatørkultur som ser frem til å spille, synge og danse.
- Dersom det skal blir korps på 17. mai må korpsene få øve og i år trenger de mye mer en 14 dager når man har vært lukket ned siden begynnelsen av november.
Jeg oppfordrer Kulturbyen Bergen til å se til Trondheim, der man denne uken vedtok å fravike den nasjonale regelen ved å åpne opp for fritidsaktiviteter for voksne. Jeg stiller når som helst opp på vegne av byens musikkorps med kommunen for å finne de gode løsningene sammen med smittevernledelsen.

Amatørkulturrådet i Bergen er medlem av 17. mai komiteen og vi håper å kunne invitere til å opptre, når rammene for årets nasjonaldag i Bergen blir endelig bestemt.
facebook 
MailPoet