LOGO_UKRAINSKE FARGER
lene1 copy
Amatørkulturrådet i Bergen inviterer til foredrag og mini-workshop om entusiasme, iver og glede i lag og foreninger. Les mer her
PENGER
- Vi ba alle som kom på tirsdagsmilongaen (dansekveld) om å betale det man hadde lyst til. Det koster vanligvis 50,- kroner å delta og vi hadde ikke drømt om at det var så stor giverglede blant medlemmene, sier Dag Stenvoll i tangoklubben Tango Abrazo.
Litt over 22.000 kroner ga medlemmene og det har vi gitt videre til Flyktninghjelpen.
- Det er stort engasjement i amatørkulturen og flere som Tango Abrazo har gitt penger til hjelpearbeidet for flyktninger fra Ukraina. Et annet eksempel er at flere korps øver på den ukrainske nasjonalsangen som blir å høre på konserter fremover, sier Geir Eikenes i Amatørkulturrådet.
Amatørkulturrådet er også i dialog med Bergen kommune om å finne gode måter å invitere ukrainere som er kommet, og kommer til Bergen i tiden fremover, til amatørkulturaktivitet.
brage2
Å fornye et ekte bergensk mannskor som «drar på årene» var sterkt ønsket og kanskje påkrevet?
- Absolutt. Men så kom pandemien… Og helt ærlig trodde nok mange at covid-19 skulle ta knekken på hele koret. Men vi slapp med skrekken, forteller Jan L. Jacobsen, dirigent i Mannskoret Brage.
Og i en tid men lite øving startet mannskoret prosjektet: Neste generasjon Brage.
- Mannskor, sangglede og Bergen var stikkord og etter hvert fant vi også ut at kjærlighet til fotball og Brann var stor i mannskorgjengen. Det har vært skikkelig inspirerende for alle i koret å jobbe med en nyinnspilling av supportersangen «Hele hjerte mitt det står i Brann». Du vet fotball og synging har mye med hverandre å gjøre!
Det har også blitt musikkvideo og prosjektet skal nå brukes aktivt for å invitere nye (og yngre) menn med både sang- og fotballglede til Mannskoret Brage. Se musikkvideoen her
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet