LOGO_UKRAINSKE FARGER
topp1
I år er 17. mai endelig tilbake slik den skal være i Bergen! Amatørkulturrådet er medlem av 17. mai komiteen og mange medlemsorganisasjoner skal delta både i hovedprosesjonen, flaggtoget og opptre for publikum. Les mer her
Tangofest
I år splitter kulturdagene i Fana og Ytrebygda lag og blir til to separate arrangementer. Kulturdagene i Ytrebygda starter på mandag 16. mai, mens kulturdagene i Fana bydel kommer som de pleier til høsten. De to bydelene har til sammen 75.000 innbyggere, og det ville vært Norges 8. største by, foran Kristiansand.
- Ytrebygda er en stor bydel i seg selv med over 30.000 innbyggere og vi tror det kan bli veldig bra å ha egne kulturdager og løfte frem det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet. Det skal skje mye og nå er programmet endelig klart, sier Tone Lonar ved Fana og Ytrebygda Kulturkontor.
Flere av medlemsorganisasjonene i Amatørkulturrådet ser frem til de «nye» kulturdagene i Ytrebygda som kan by på alt fra Tango til kulturhistorie på Hjellestad. Se programmet for Kulturdagene i Ytrebygda bydel her
IMG_6271_edited
Familie- og kulturkomiteen på Stortinget var nylig i Bergen og besøkte Amatørkulturrådet. Høyrepolitiker Eivind Hermansen var vert for sine to partikollegaer Turid Kristensen fra Akershus og Tage Pettersen fra Østfold. (bildet).
- Amatørkulturen er først og fremst lokal, men selvsagt skal staten også legge til rette for at det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet har gode rammevilkår. Stortingspolitikerne må spesielt være oppmerksom på at amatørkulturen har høyst ulike rammebetingelser fra kommune til kommune når det gjelder tilbud, lokaler og tilskuddsordninger, sier Morten Dahl Sebjørnsen, styreleder i Amatørkulturrådet.
- De var gledelig at de to Stortingspolitikerne fra Familie- og kulturkomiteen var interessert i Amatørkulturrådets virksomhet og rolle i Bergen og hvordan andre kommuner også kan opprette Amatørkulturråd.
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet