LOGO_UKRAINSKE FARGER
kafe_edited
Å treffes, bygge nettverk og la seg inspirere av andre aktører i samme sjanger, er viktig i amatørkulturen. Korister i Bergen møtes jevnlig til korkafé og korpub. Les mer her
ekser_edited
- I løpet av to år bør det være mulig for Bergen kommune å få ferdig en detaljert reguleringsplan, slik at selve arbeidet med å gjenreise Ekserserhuset – Norges første kulturhus – kan starte i 2024, sier Emil Matthiesen, styremedlem i Amatørkulturrådet.
Gruppe for Ekserserhuset består av representanter fra frivillighet, amatørkultur og nærmiljøet. Bystyret vedtok 30. mars at Ekserserhuset skal gjenreises på Nøstet og denne uken har Ekserserhusgruppen diskutert hvordan man kan få til et godt samarbeid mellom mange aktører, slik at arbeidet med gjenreising kan bli mest mulig effektiv.
- Vi mener at Bergen kommune samtidig med planarbeidet må få i gang prosesser med driftsform av Ekserserhuset og at vi som brukere blir tatt med i arbeidet med romprogram og utformingen av kulturhuset.

Se intervju med Kulturbyråd Katrine Nødtvedt om Ekserserhuset her.
fengsel_edited
- Det har ikke vært i bruk på mer enn 30 år, men nå håper jeg at vi kan få til omvising i gamle Bergen Kretsfengsel. Det er et fantastisk kulturminne, som mange bergensere husker godt da det var i bruk gjennom mer enn 100 år frem til 1989, sier Gunnar W. Ramsdal i Fortidsminneforeningen.
Fortidsminneforeningen og Amatørkulturrådet var denne uken på befaring i det gamle Kretsfengselet og Bergen kommune er positiv til at bergenserne skal få komme inn på omvising og foredrag i det unike fengselet.
- Ja, planen er å få til omvisninger på Kulturnatten, fredag 9. september. Et historisk fengsel midt i byen bør jo også vekke interesse hos kulturlivet og politikerne. Tenk om det kunne blitt en ny arena for kultur og frivillighet?
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet