LOGO_UKRAINSKE FARGER
adosal
Denne uken kom svarene fra en stor nasjonal undersøkelse om hvordan koronapandemien påvirket det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet. Svarene stemmer godt med det som lag, foreninger og organisasjoner selv opplevde: Et betydelig frafall i kulturaktiviteten. Frafallet er særlig stort blant barn og unge. Les mer her
Amatørkulturkonferansen Logo_ORG
En bredt sammensatt programkomite med representasjon fra kor, korps, kulturhistorie og flere andre sjangre amatørkultur, hadde sitt første møte denne uken. Programkomiteen diskuterte ideer til Amatørkulturkonferansen som er planlagt til høsten.
- En heldags Amatørkulturkonferanse er etterlengtet, og vi diskuterte mange tema som de fleste kjenner på etter pandemien. Rekruttering av medlemmer for eksempel. Konferansen blir en lørdag i slutten av september og målgruppen er ledere og styremedlemmer i lag, foreninger og organisasjoner innen det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet i Bergen, sier Morten Dahl Sebjørnsen, styreleder i Amatørkulturrådet.
Bergen kommune er også representert i programkomiteen og bidrar med tilskudd slik at Amatørkulturkonferansen blir gratis for deltakerne. Invitasjon sendes ut i slutten av august.
mva2
De aller fleste lag, foreninger og organisasjoner i amatørkulturen tar seg nå en velfortjent sommerferie og er tilbake i august. Allerede 4. – 7. august blir det folkefest i Bergen med Fjordsteam og fredag 9. september er det klart for Kulturnatt i Bergen. Verdt å nevne til kasserere og økonomiansvarlige, er å sørge for at regnskapet for fjoråret (2021) er ferdig. 1. september er nemlig frist for å søke om momskompensasjon. I fjor fikk alle som søkte refundert 100% av det man hadde betalt av moms (merverdiavgift). For mange i amatørkulturen betyr dette en ekstra «inntekt» som utbetales i desember. For noen dreier det seg om noen få tusenlapper til store frivillige organisasjoner som får refundert mange hundre tusen kroner. Det er Lotteritilsynet som administrerer momskompensasjon og før ferien kan det være lurt å sjekke søknadskriteriene her
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet