AKR-logo
ungdom_3
Hvordan kan amatørkulturorganisasjoner bli flinkere på å rekruttere og inkludere ungdom? Bergen kommune har laget en egen Ungdomsplan.
- Målet er at ungdom i Bergen skal ha en god ungdomstid. Jeg er stolt av å kunne legge frem kommunens første helhetlige plan for ungdom i Bergen.
Les mer her
drage_2
Amatørkulturrådet fikk i fjor 21 nye medlemsorganisasjoner .
- Vi er 30 kvinner i ulike aldre og profesjoner fra nabolagene Sydnes-Nøstet-Møhlenpris. Koret synger et repertoar som spenner over middelalderballader, jazz, klassisk, barbershop, samiske sanger og kirkemusikk, forteller Nina Skurtveit i Dragefjellets Damekor.
Også damene på Dragefjellet har vært nomader for å kunne øve de siste to årene.
- Da vårt faste øvingslokale stengte, leide vi store lokaler hos Salem, deretter Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn. I lange perioder sto de ivrigste også, kalde og forblåste, og sang utendørs i Dokkeveien, på Nøstetorget og på bortgjemte parkeringsplasser.
Og som tusenvis av bergensere i amatørkulturen håper også Dragefjellets Damekor at 2022 blir tilbake til normalen.
- Vi rakk akkurat å holde julekonsert i Korskirken 7. desember - samme dag som strengere restriksjoner ble innført. Det var stort!
Fremdeles er meterstokk og håndsprit på plass, og vi gleder oss til både korseminar og årets julekonsert. Men vi sørger over at vår energiske dirigent Trine Daviknes, skal pensjonere seg etter 40 år. Noen som vil overta oss sangglade damer?
Amatørkulturkonferansen Logo_ORG
- Det er fremdeles mange utfordringer og problemstillinger for det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet i tiden fremover. Det blir viktig nå at mange representanter fra amatørkulturen kan møtes og diskutere hvordan vi kan få til en best mulig oppstart, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
- Amatørkulturen trenger inspirasjon og kunnskap til rekruttering av medlemmer, publikum tilbake på arrangementer og vi kan helt sikkert også dele mye kreativitet fra to år med pandemi som det går an å ta med seg videre.
- En større Amatørkulturkonferanse i Bergen kan være en slik arena og dette ønsker Amatørkulturrådet å arrangere i samarbeid med Bergen kommune. Vi har startet planleggingen og legger opp til at konferansen kan finne sted når vi ikke lengre har høye smittetall og smitteverntiltak, sier Morten Dahl Sebjørnsen, styreleder i Amatørkulturrådet.
facebook 
insta
MailPoet