AKR-logo
Nyttårskonsertene Nykirken
Nykirken blir kulturkirke. Det ruvende bygget på Nordnes er tenkt både som øvingslokale og fremføringsarena for konserter. Les mer her
dragen_2
Øvingslokaler har vært en utfordring for Dragefjellets Musikkorps under hele pandemien. Janitsjarkorpset med 50 musikanter har hatt en omflakkende tilværelse for å kunne øve i store nok lokaler.
- Det er riktig og nå har vi testet Nykirken som øvingslokale to ganger etter jul og er meget godt fornøyd, sier Arve Lindgren, leder i Dragefjellets Musikkorps.
Et stort janitsjarkorps har mye utstyr og det er også en stor fordel å øve i samme lokale hvor man kan invitere publikum på konserter.
- Nettopp! Nykirken er jo et praktbygg og vi er spent på hvordan akustikken i kriken er på en fullsatt konsert med publikum. Kulturkirker finner man i mange land og slike bygg kan ofte på en enkel måte transformeres til gode kulturbygg.
Dragen er også opptatt at av øvings- og konsertlokaler må være tilrettelagt for alle. Både utøvere og publikum.
- Ja, det er veldig viktig for oss at lokalene skal være universelt utformet. Alle skal kunne være med i Dragen selv om man har en funksjonsnedsettelse. Vi har en musiker som sitter i rullestol og han skal kunne "komme og gå" til øvingslokalet akkurat som alle oss andre.
konferanse
Historiefortelling blir stadig mer populært på bibliotek, litteraturhus og andre profesjonelle kulturarenaer.
- Det inntrykket har Memoar også. Muntlig historiefortelling er det økende interesse for og vi mener at alle har en historie og fortelle, sier Inger Christine Årstad i Memoar.
I Amatørkulturrådet er det over 50 medlemsorganisasjoner i sjangeren kulturhistorie som gjør et viktig historisk formidlingsarbeid på medlemsmøter, strøksvandringer og utgivelse av bøker, hefter og årsskrift.
- Kulturhistorielagene og deres arbeid for vår felles muntlige kulturarv, er meget verdifull. Arkivering og digitalisering kan være en utfordring, og jeg håper derfor at mange kulturhistorie-interesserte blir med på Memoarkonferansen som vi arrangerer neste helg på Bryggens Museum.
Les mer om Memoarkonferansen her.
facebook 
insta
MailPoet