AKR-logo
arme
I neste uke forsvinner trolig de siste smittevernrestriksjonene og fremover har amatørkulturen en stor jobb med å skape aktivitet og arrangementer.
- Vil det ta mange måneder, kanskje år, før alle medlemmer og publikum er tilbake til «normalen»?
Les mer her
ekseralle
På bildet er medlemmer av Amatørkulturrådets Gruppe for Ekserserhuset og Kulturbyråd Katrine Nødtvedt samlet på tomten på Nøstet, der Ekserserhuset skal gjenreises. Gruppen har stor bredde og består av blant andre av representanter fra amatørkulturen, velforeninger, buekorps og Fortidsminneforeningen Bergen lokallag. Gruppen har de siste årene arbeidet for at Norges første kulturhus i fremtiden skal brukes av frivillighet og amatørkultur.
- Vi er veldig fornøyde med at Kulturbyråden foreslår at et gjenreist Ekserserhus blir for frivilligheten. Kulturbyråden fortjente selvsagt blomster, sier Inger-Lise Skarstein, som mener at det er viktig med vern gjennom bruk av det historiske kulturbygget.
I går var Ekserserhuset til behandling i Byrådet som fattet følgende gledelige vedtak:
«Ekserserhuset gjenreises som et kommunalt, lavterskel kulturhus, så nært opp til sin opprinnelige form som mulig, men etter gjeldende byggtekniske krav og standarder.»
aktiv
Amatørkulturen er storforbrukere av Bergen kommunes digitale bookingsystem: Aktiv Kommune. Her kan man finne gratis lokaler, enten man vil låne Fana Kulturhus eller er på jakt etter et passende lokale til et møte eller aktivitet. I Bergen er det hundrevis av lokaler som amatørkulturen kan låne helt gratis.
- Aktiv Kommune-tjenesten har gjort det enkelt å finne og reservere lokaler. Likevel mener Amatørkulturrådet at bookingtjenesten kan bli bedre, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
Bergen kommune starter nå arbeidet med å forbedre Aktiv Kommune og har invitert Amatørkulturrådet til å komme med innspill.
- Og derfor vil vi gjerne høre fra våre medlemsorganisasjoner om hvordan det kan gjøres enda enklere å låne lokaler til arrangementer og aktivitet.
Aktiv Kommune finner du her og ta kontakt med Amatørkulturrådet for innspill på epost her.
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet