AKR-logo
nygårds
De siste årene har det vært mye aktivitet i den nyoppussede øvre delen av Nygårdsparken. Nå er oppgraderingen av nedre del i full gang og Amatørkulturrådet mener det er et stort potensial for mer kulturaktivitet i byens store park. Les mer her
alarmen
Søndag er det igjen klart for konserten med tittel fra en kjent Jan Eggum sang.
- Det er faktisk første gang vi skal synge Jan Eggums Alarmen går. Det blir spennende å presentere den i korarrangement, sier Ruth Solfrid Hårklau Fløystad i Kor`e Politiet.
Bergenspolitiets eget sangkor, Bergen Brandkorps Musikkorps og Bergen Politiorkester er sammen på scenen under søndagens gratiskonsert i Grieghallen.
- Med Bergen kommunes husleierefusjon-ordning i Grieghallen og økonomiske bidrag fra andre, går konserten akkurat rundt. Vi gleder oss til å møte et stort publikum etter pandemien!
Det er mange eksempler på at store yrkesgrupper og bedrifter har egne amatørkulturaktiviteter, selv om de fleste også rekrutterer blant folk flest.
- Her i Kor `e Politiet er det bare kormedlemmer som har bakgrunn i politiet. Det står i statuttene våre. Og de fleste er medlem lenge. Også etter at de er blitt pensjonister.
Det er bare å møte opp i Grieghallen søndag 6. mars kl. 18.00 til gratiskonserten Alarmen går! Mer informasjon her.
penjonist
Bergen Pensjonistorkester er klar for en etterlengtet oppstart etter pandemien og inviterer musikalske pensjonister som vil være med.
- Ja, vi er et salongorkester som har det veldig kjekt sammen. Kravet er at man er blitt pensjonist for vi øver på dagtid og mange av konsertene våre er også dagtid, forteller Asta Hjørnevik Hansen, leder for Bergen Pensjonistorkester.
Et salongorkester har strykere med i ensemblet og musikalsk spiller Bergen Pensjonistorkester et variert repertoar fra barokk og wienerklassisismen til kjente toner fra My Fair Lady og Sound of Music.
- Nå mangler vi strykere, spesielt fiolin, men vi ønsker velkommen andre instrumenter også. Vi er jo et litt spesielt orkester når vi rekrutterer fra pensjonsalder, men vi pleier å si at musikk kan man drive med hele livet, så lenge helsen holder. Og det er mye god helse i både det sosiale og musikalske.
Ta kontakt med Danckert Krohn Kulturhus på tlf. 55 564200 for mer informasjon om Bergen Pensjonistorkester.
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet