logo_amat_bergen
- Vi liker jo å si at DETTE arrangementet er høydepunktet under Kulturdagene i Arna, sier Nils Yngve Brudvik i Arne Musikforening. Les mer her
Torsdag 4. mai avholder Amatørkulturrådet årsmøte. Umiddelbart etterpå inviterer vi til Amatørkulturkveld.
- Amatørkulturkveldene er veldig populære og kall det gjerne en "bransjekveld" med faglig program, nettverk og mingling for aktører i amatørkulturen.
På programmet står blant annet et mini-kurs om hvordan man får oppmerksomhet i media og vi har utfordret Vestland fylke på hva de har av ambisjoner og planer for det frivillige og amatørbaserte kulturlivet, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
Og snart er det valg...
- Hvem har egentlig den beste politikken for det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet? Amatørkulturkveld er gratis og åpen for alle kulturinteresserte.
Innkalling til Årsmøte her og påmelding til Amatørkulturkvelden torsdag 4. mai gjøres her
Ekserserhuset omtales gjerne som Norges første Kulturhus, der både Ole Bull og Edvard Grieg opptrådte. Huset ligger fremdeles "nedpakket" i påvente av at det skal gjenreises på tomten bak Sentralbadet på Nøstet.
- Bergen kommune har bestemt at det skal gjenreises som et Kulturhus for frivillighet og amatørkulturaktivitet. (Les mer her og her.) Status gjenreising er at det går ennå noen år, fordi ombyggingen av Sentralbadet vil legge beslag på tomten som riggplass,
sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
Amatørkulturrådet har tatt initiativ til Gruppe for Ekserserhuset og før påske ble det avholdt to møter med Kulturbyråd Eduardo Andersen.
- Det var viktig å påpeke at kommunen må klargjøre nødvendig reguleringsarbeid parallelt med byggingen av Sentralbadet Scenekunsthus, slik at gjenreisingen av Ekserserhuset kan starte umiddelbart etterpå. Kulturbyråden var positiv og lovet å bestille en rapport på hva kostnadene for gjenreising vil komme på. Men det blir nok neppe et gjenreist Ekserserhus før tidligst i 2026.
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet