logo_amat_bergen
doddo
I går ettermiddag var nytt byråd på plass i Bergen og mange ble overrasket over at musiker, forfatter og Brannsupporter Eduardo "Doddo" Andersen ble utnevnt til ny Kulturbyråd. Amatørkulturrådet i Bergen har møtt en månebedotten Doddo etter første dag på jobb. Se intervjuet her.
tom
Bergen kommunes tilskuddsordning til Lokal kulturaktivitet er tom for midler.
- Det betyr at mange i amatørkulturen som har, eller skal søke om tilskudd, nå for avslag med begrunnelse at det ikke finnes mer penger. Amatørkulturrådet har denne uken fått flere henvendelser fra fortvilte medlemsorganisasjoner. Mange julekonserter og andre arrangementer de neste månedene står i fare for å bli avlyst, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
Bergen kommunens tilskudd til lokal kulturaktivitet er den desidert mest populære tilskuddsordningen for amatørkulturen og kan søkes på gjennom hele året. Samlet sum er på 5,3 millioner kroner.
- Amatørkulturrådet ba politikerne i fjor om at summen måtte økes, fordi amatørkulturen i 2022 ville vende tilbake etter pandemien med langt flere arrangementer. Beløpet ble desseverre stående og nå ser vi at tilskuddsordningen er tom når det er to måneder igjen av året.
- Jeg er gjort kjent med at Lokal kulturaktivitet er tom for midler og glad for at Amatørkulturrådet nå ber om at tilskuddsordningen får tilført ekstra midler. Dette er en hastesak og jeg håper Bergen kommune kan tilføre noen ekstra hundretusen kroner, sier Vincent Mrimba, direktør i Bergen kommunes kulturetat.
haukaas2
Kulturprisen for Åsane ble delt på Kulturfest Åsane denne uken og vinneren har i 12 år lært mange å spille rock'n'roll.
- Tusen takk! Haukås Rockeakademi er en frivillig organisasjon og vi tilbyr kurs for nybegynnere og viderekommende i gitar, bass, piano/keyboard, sang og trommer. I tillegg tilbyr vi DJ-kurs og teknikkerkurs. Etter nybegynnerkurs blir medlemmene satt sammen i band, der de øver på samspill og forbedrer seg musikalsk ved hjelp av en instruktør, sier Sveinung Myrjord i Rockeakademiet.
Rockeakademiet holder til i en tidligere barnehage på Haukås som er innredet med fire øvingsrom og en konsertsal. Les mer om vinneren av Kulturprisen Åsane her
facebook 
insta
Email Marketing Powered by MailPoet