300
jubileum
jubtopp
En av Amatørkulturrådets viktigste oppgaver er å skape nye allianser og samarbeid på tvers av sjangre. Derfor er det spesielt hyggelig å koble sammen foto, samlinger og kulturhistorie med Bekkalokket fotoklubb og Postkortsamlere i Vest.
I anledning Bergens 950 års-jubileum inviteres det først til jubileumsby-fotokonkurranse som blir til jubileumspostkort. De to medlemsorganisasjonene i Amatørkulturrådet inviterer alle til å ta et bilde av verdens vakreste by med tema: "Vår i Bergen". Ordfører Marte Mjøs Persen leder juryen som trekker ut vinnerbildene som trykkes opp på 950 eksklusive postkort som kommer i salg. Mer om Jubileumsby-fotokonkurransen her
PIV_logo2019
- Vi synes det var en super ide fra Amatørkulturrådet, og at vi får med oss andre aktører, gjør jo dette til et stort jubileumsprosjekt gjennom hele året, sier Magne Botnedal i Postkortsamlere i Vest.
Å sende postkort har i vår digitale tid nærmest "forsvunnet", men som samlerinteresse er det en stor amtørkulturhobby over hele verden.
- Vi er en landsomfattende klubb med ca 400 medlemmer hvorav ca 60 er fra Bergensområdet. Det er mange ulike perspektiver rundt det å samle på postkort. Noen er opptatt av historien bak motivet eller samler på kort fra et bestemt sted, tidsepoke eller illustrerte kort.
Postkort er jo internasjonalt og det er ikke så lenge siden det ble sendt over hele verden i milliontall. Det var jo sånn vi fikk en hilsen fra samlervenner i utlandet og folk på reisefot...
Postkortentusiastsene har jevnlige møter og ønsker flere medlemmer hjertelig velkommen. Les mer her
Logo Bekkalokket Fotoklubb2
Bekkalokket er byens største fotoklubb og vil stå for arbeidet med å sile ut bilder til juryen i Jubileumsby-fotokonkurransen.
- Det blir en stor jobb, for "alle" kan jo enkelt ta bilder med mobilen. Men vi er klar og synes det er gøy å være med på en fotokonkurranse med fokus på Bergen i jubileumsåret, sier Tom Jarane, styreleder i Bekkalokket.
Fotoklubben har holdt på siden 1977 og har medlemmer i alle aldre som har vunnet både nasjonale- og internasjonale fotokonkurranser. Digitale kamera, mobiltelefoner og sosiale media har revolusjonert det å ta og ikke minst vise frem bilder.
- "Alle" tar jo bilder i dag og Bekkelokket er åpen for alle som vil lære mer om foto og fotografering. Vi har det veldig sosialt på våre ukentlige møter på Nordnes Bydelshus og kombinerer det med faglig innhold og presentasjon av bilder fra medlemmene.
Les mer om Bekkalokket fotoklubb her
facebook 
MailPoet