300
jubileum
topp1
Denne og forrige uke var det flere av Amatørkulturrådets medlemsorganisasjoner som "poppet opp" med spontanopptredner i Bergen sentrum. Enda flere har nå "planlagt" å opptre uannonsert i byrommene både i kveld og på siste? finværsdag i morgen lørdag. For eksempel 100-års jubilanten Loddefjord Sangforening og Irish Dance Company. For å unngå store folkeansamlinger, kan vi ikke røpe hvor og når det "popper opp" med musikk, dans og sang i kveld eller i morgen ettermiddag, men på lørdag kan det være lurt å høre godt etter hvis man tar utgangspunkt utenfor Korskirken utover ettermiddagen... ;-)
tilskudd
Bystyret vedtok i april en tiltakspakke til amatørkultur og det frivillige feltet på 3,5 millioner kroner som skulle kompensere for tap av egeninntekter og løpende utgifter som følge av koronapandemien.
Søknadsfristen var 2. juni og mange medlemsorganisasjoner i Amatørkulturrådet venter nå spent på om søknaden er innvilget før man tar sommerferie.
- Ja, Bergen kommune mottok over 100 søknader på denne ordningen, sier Sølvi Litleskare, spesialrådgiver i Bergen kommune. Les mer her
møllen
Skolene tok sommerferie sist fredag, men hva er status i dag for åpning av skolelokaler til amatørkulturaktivitet fra skolestart i august? Kan korps, kor og alle andre som øver og har aktivitet på skolene planlegge for oppstart i august?
- Det er Bergen kommunes klare målsetting at vi skal kunne åpne skolene igjen på ettermiddag- og kveldstid for amatørkultur fra skolestart, sier Katrine Nødtvedt, byråd for kultur, mangfold og likestilling. Les mer her
facebook 
MailPoet