AKR-logo
eldre
Gunnar Staalesen slo et slag for oppgradering av bydelsbibliotekene, Inger-Lise Skarstein viste til at seniorer er en stor ressurs i mange amatørkulturorganisasjoner og flere godt voksne hilste velkommen en egen kulturstrategi for alle som har levd en stund. I slutten av oktober gikk startskuddet med et digitalt innspillsmøte der mange kulturaktive seniorer kom med synspunkter på hva Bergen kommune bør vektlegge i en egen kulturstrategi for eldre.
- Alle kan komme med innspill til kulturstrategien og fristen er 23. november. Les mer her.
Vinnerbilde_typisk
- Fantastisk respons, utrolig flotte bilder av Bergen og kanskje den mest koronavennnlige aktiviteten i Jubileumsåret, sier Magne Botnedal i Postkortsamlere i vest.
Over 3.000 bilder er sendt inn til Jubileumsby-fotokonkurransen som Postkortsamlere i Vest og Bekkalokket Fotoklubb har samarbeidet om, etter en idé fra Amatørkulturrådet.
- Ordføreren er veldig begeistret, og i rollen som juryleder har hun invitert alle de tre delvinnerne på sitt kontor og gratulert dem. Premien til vinneren er et byGavekort på 950 kroner og å få sitt eget vinnerbilde trykket på 950 eksklusive postkort. Den fjerde og siste delkonkurransen med tema: Regnbyen Bergen, avsluttes på søndag. Postkortene er allerede blitt samlerobjekter og en fin suvenir fra Jubileumsåret Bergen 950 år. Se noen flotte bilder fra regnbyen Bergen her
mai copy
Denne uken var det valg i 17 mai-komitéen i Bergen og Amatørkulturrådet ble valgt inn som medlem blant de 30 organisasjoner, foreninger og etater som utgjør komitéen som planlegger, organiserer og gjennomfører verdens beste nasjonaldag.
- Amatørkulturrådet har allerede samarbeidet med 17. mai-komitéen i noen år og nasjonaldagen er jo full av amatørkultur fra morgen til kveld, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
17. mai komiteen har en historie helt tilbake til 1874 med mange faste tradisjoner, men fornyer seg litt hvert år.
- Ja, i år hadde Amatørkulturrådet planer om en ny ettermiddags-forestilling på Torgallmenningen med mange av våre medlemsorganisasjoner, men korona gjorde at årets 17. mai ble veldig annerledes og digital. Vi får håpe at den store dagen er tilbake slik den skal være i 2021!
facebook 
jubileum
MailPoet