Alle gode ting er tre

– Alle korpsene hadde utfordringer med rekrutteringen, og med færre musikanter ble det også stadig vanskeligere å rekruttere. I 1997 ble Ulriken Janitsjar stiftet som en korpsskole. Ideen var å samle rekruttering og opplæring under en paraply, styrke muligheten for samspill og personlig utvikling, og skape et korps med høy musikalsk kvalitet, forteller Elin Berge Flo, styreleder i Ulriken Janitsjar.
– Vi har fellesøvingene i gymsalen på Slettebakken skole. Vederlagsfritt. Tilstøtende hybelkjøkken som vi har god nytte av på øvinger. Vi disponerer et lite lagerrom ved inngangen til gymsalen, hvor vi oppbevarer slagverk. Og et større lagerrom i kjelleren til diverse eiendeler. Korpset skulle gjerne hatt tilgang på skolens andre lagerlokaler i forbindelse med loppemarkeder. Dette ville ha gjort det lettere for oss å avvikle disse.

Hva er pluss og minus med dette lokalet?
– Øvingslokalet har en ideell beliggenhet for de fleste av våre musikanter, og lett tilgjengelig med Bybanen som stopper rett utenfor Slettebakken skole. Dessverre fremstår skolen som gammelt og slitt. Vi har blant annet hatt problemer med for høyt lydnivå i gymsalen. Dette prøver vi å motarbeide ved å legge ut tepper på gulvet.

Hva er byens beste amatørkulturscene (der hvor dere liker best å opptre?)

– Vi trives godt i Fana kulturhus.

Les mer om Ulriken Janitsjar HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan