Amatørkultur på skolene fra 1. september

– Ja vi er lovet tilgang fra 1. september på Varden Skole, men det er i skrivende stund ikke helt avklart hvilke rom vi kan benytte, sier Eli A. Sætren, leder i Varden Skoles Musikkorps.
– Vi må finne gode løsninger og bruke flere rom, men det skal vi klare. Tusen takk for at Amatørkulturrådet har satt søkelys på åpning av skolelokaler og følger opp!
Det er spesielt skolekorpsene som har vært ivrige på at de nå ønsker å komme i gang og de aller fleste rektorer ved byens barne- og ungdomsskoler har vært imøtekommende.
– Rektor på Møhlenpris skole har vært veldig grei og forståelsesfull. Vi starter opp allerede på mandag og gleder oss veldig, sier Christian Hjelle i Møhlenpris Skolekorps.
Dessverre er det ikke alle amatørkultur-organisasjoner som kan vende tilbake til sin «faste» skole fra neste uke, men det skyldes ikke «vanskelige» rektorer.
– Vi er så vidt kommet i gang, men ikke på Tertnes skole. Smittevernregler sier at det skal være minst 1 meters avstand i alle retninger mellom hver musikant, som i praksis betyr at vi må ha 4-5 kvadratmeter pr. person. Selv om vi deler korpset i to, vil rommene på skolen ikke være store nok, etter de smittereglene vi må forholde oss til. Planen nå er at juniorer og eventuelle aspiranter kan få øve på Tertnes skole fra 1. september, men utsiktene for hovedkorpset er dermed ikke så lyse, sier Ingunn Bratland i Tertnes skoles musikkorps.
Kreativiteten har vært stor i jakten på store nok øvingslokaler, slik at alle kan være med på samme øving.
– Nå er vi så heldig at vi, sammen med Tertnes Skoles Musikkorps og Tertnes Amatørkorps, inntil videre i høst, har fått tilgang til et annet lokale hos en bedrift. Men vi har også god dialog med skolen og de er klar over at vi midlertidig øver et annet sted, sier leder i Tertnes Brass, Kristin Løseth.
– Jeg håper nå at åpningen av skolebygg til amatørkulturaktivitet går smertefritt og at amatørkulturen, sakte, men sikkert, med gode smittevernrutiner, kan vende tilbake og kanskje også få et løft etter mange måneder i en utfordrende tid. Amatørkulturrådet vil gjerne ha tilbakemeldinger på hvordan dette har gått og gjerne tips til om det kan gjøres noen grep for at det skal bli enda bedre, sier styreleder i Amatørkulturrådet, Mona Høgli.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan