Amatørkulturen popper opp

Denne uken har flere av medlemmene i Amtørkulturrådet «poppet opp» med spontanopptredner i finværet rundtomkring i Bergen sentrum.
Møhlenpris Skolekorps spilte på Møllarmarked i Welhavens gate, mens Lungegaardens musikkorps droppet innendørs øving på mandag, tok med seg instrumenter til Torgallmenningen og dro i gang pop-up-konsert.
Litt planlagt var det og veldig gøy. Alle er spillesugne og mandag kveld på Torgallmenningen var det passelig med publikum og alle holdt god avstand, sier Morten Vik-Johnsen fra Lungegaardens Musikkorps.

Bergen Beat Club har vanligvis månedtlige klubbkvelder i Nøsteboden og sommerkonserten på onsdag ble løst med å kun slippe inn 50 tilskuere, mens resten av medlemmene fikk gleden av å se klubbkvelden digitalt med live streaming.
Studentersangforeningen i Bergen svettet nok ganske mye i sine livkjoler onsdag kveld. Det tradisjonsrike mannskoret vandret rundt i sentrum og ga minikonserter der folk var samlet til mat og drikke. Utenfor Bryggen Tracteursted høstet herrene jubel og stående applaus.

På søndag er det klart for en av de første sommerkonsertene, der Sandvikens Ungdomskorps har invitert med seg Skold Skoles Musikkorps. Smittevernregler følges og det betyr maks 100 billetter. Les mer her

– Det er ingen tvil om at bergenserne kommer til å få se mer pop-up-opptredner fra Amatørkulturaktører gjennom sommeren, sier styreleder i Amatørkulturrådet, Mona Høgli.
– Alle skal selvfølgelig følge gode smittevernregler og det betyr at slike spontane opptredner ikke annonseres og at publikum må holde minst en meters avstand. Skulle det bli folksomt, så får man avslutte eller eventuelt gå videre til neste sted og glede nye bergensere og tursister.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan