Amatørkulturkveld med stort engasjement!

Amatørkulturkvelden ble elegant åpnet av sangartist Line Dybedal, som tok oss med på en aldri så liten musikalsk reise. Jeg tror vi kan si det så sterkt som at noen og enhver fikk gåsehud under denne akustiske seansen. Dybdals stemme var fløyelsmyk og assosiasjonene gikk i retning av Dido, mens musikalsk og tekstmessig var hun nok mer sammenvevd med norske artister som Marit Larsen. Det var liten tvil om at den unge damen bak pianoet visste å bergta sitt publikum.

Publikum var også med på notene da politikere fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet slapp løs. Engasjementet var så stort at styreleder Endre Kleiveland, ordstyrer for kvelden, måtte skjære gjennom flere ganger.

Både politikere og deltakere påpekte blant annet betydningen av Regional Kulturplan, som skal fremlegges og vedtas av Fylkestinget neste år. Amatørkulturrådet har allerede bestemt seg for å følge denne beslutningsprosessen tett og dette var også noe av tanken bak debatten. Ingen tvil om at både Ruth Grung (AP) og Sigbjørn Framnes (FrP) bryr seg om amatørkulturen, men vi er naturligvis spent på oppfølgingen av de vakre ordene!

Kulturredaktør Tommy Duesund (BA) avsluttet kvelden ved ågi oss alle en grundig innføring i hvordan en avisredaksjon jobber. Dette er viktig for alle som driver med utadrettet kulturvirksomhet, og som ønsker økt oppmerksomhet og profilering. Han fikk mange spørsmål og ga også mange tydelige tilbakemeldinger, noe folk syntes å sette pris på!

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan