Ulriken Bydelssenter

Høsten 1998 begynte Rosemary Lund planleggingen av det som skulle bli BADS – Bergen Amateur Dramatic Society. Siden den gang har teatergruppen vokst til å bli «a melting pot», med mennesker i alle aldre, med forskjellig bakgrunn og erfaring. Alle med samme lidenskap for teater:

– BADS øver hver tirsdag fra medio september til april i den flotte aulaen som kalles Nye Scala på Ulriken Bydelssenter på Landås. Vi teller i dag rundt 70 stykker og ettersom vi har mange barn og unge med i BADS, får vi låne lokalene gratis av Bergen Komunne, forteller Rosemary Lund.

Hva er pluss og minus med dette lokalet?
– Det er en stor sal med amfi og god gulvplass som vi bruker som scene. Det er også kjøkken og vi disponerer et eget stort skap til lagring av ganske mye teaterrekvisita. For oss er det bare pluss med lokalet. Det er helt supert og lokalet kunne ikke ha vært bedre for oss og vår teatervirksomhet!

Hva er byens beste amatørkulturscene? (Der hvor dere liker best å opptre?)
– Vi opptrer og har forestillinger på Fana Kuturhus på Nesttun som er veldig bra med god scene og garderobeplass. Ulempen er at det er ingenting i Bergen sentrum som er stort nok og samtidig rimelig nok for oss å leie. Før brukte vi Danseteateret som var ideelt, men den scenen er jo borte. De siste årene har vi merket at vi når ut til publikum i Fana og Ytrebygda, men dessverre har mistet mye publikum fra sentrum og andre bydeler. Vi kunne ønske oss en rimelig scene og kulturhus som Fana i sentrum!

Les mer om BADS HER og Ulriken Bydelssenter HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan