Amatørkulturskryt

«Kvaliteten på amatørkulturen i Bergen er meget høy, og det er viktig å bruke arrangementer som Tall Ships Race til å løfte frem amatørkulturen», heter det i rapporten.
Fjorårets store byomfattende arrangement hadde et stort og omfattende kulturprogram med både profesjonelle og amatører. Amatørkulturrådet i Bergen var samarbeidspartner for arrangøren CoEvent og koordinerte underholdning på tre ulike scener langs Bryggen.
24 ulike aktører deltok over tre festivaldager med til sammen over 14 timers underholdning. Som ved tidligere store byomfattende folkefester, bidro amatørkulturen med å skape det berømte bergenske folkelivet.
Rapporten anbefaler for kommende store byomfattende arrangementer: «Det er viktig å bruke arrangementer som Tall Ships Race til å løfte frem amatørkulturen. Det kan med fordel være enda flere amatørkulturinnslag ved neste anledning.«

«Analysen viser at arrangementet er lønnsomt for regionen, at innbyggere og tilreisende er godt fornøyd med arrangementet og at det er ønskelig at byen påtar seg denne typen arrangement også i fremtiden» konkluderer byrådsleder Roger Valhammer.

Her kan du se bilder og her film fra fjorårets store folkefest.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan