Amatørkulturskryt

Webredaktør
04/09/2020 15:48

Denne uken ble det lagt frem en omfattende rapport fra fjorårets store folkefest i Bergen. 192.000 unike publikummere var innom Tall Ships Race i slutten av juli 2019. Amatørkulturrådets medlemsorganisasjoner som sørget for over 14 timer med underholdning fra tre scener langs Bryggen, får mye skryt. Les mer

“Kvaliteten på amatørkulturen i Bergen er meget høy, og det er viktig å bruke arrangementer som Tall Ships Race til å løfte frem amatørkulturen”, heter det i rapporten.
Fjorårets store byomfattende arrangement hadde et stort og omfattende kulturprogram med både profesjonelle og amatører. Amatørkulturrådet i Bergen var samarbeidspartner for arrangøren CoEvent og koordinerte underholdning på tre ulike scener langs Bryggen.
24 ulike aktører deltok over tre festivaldager med til sammen over 14 timers underholdning. Som ved tidligere store byomfattende folkefester, bidro amatørkulturen med å skape det berømte bergenske folkelivet.
Rapporten anbefaler for kommende store byomfattende arrangementer: “Det er viktig å bruke arrangementer som Tall Ships Race til å løfte frem amatørkulturen. Det kan med fordel være enda flere amatørkulturinnslag ved neste anledning.

«Analysen viser at arrangementet er lønnsomt for regionen, at innbyggere og tilreisende er godt fornøyd med arrangementet og at det er ønskelig at byen påtar seg denne typen arrangement også i fremtiden» konkluderer byrådsleder Roger Valhammer.

Her kan du se bilder og her film fra fjorårets store folkefest.