Kulturbudsjettet 2024

Denne uken var det innspill til neste års bybudsjett og Amatørkulturrådet var på plass for å snakke på vegne av 30.000 bergensere.

– Utvalg for finans, kultur og næring har nå fått nye politikere og det var derfor viktig å både fortelle om Amatørkulturrådet og samtidig be om at politikerne prioriterer midler til det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.

Politikerne fikk presentert utdrag fra Amatørkulturundersøkelsen og ble overrasket over at den kraftige prisstigningen gjør at mange lag og organisasjoner nå sliter med økonomien.
– 60% av medlemsorganisasjonene i Amatørkulturrådet sier at de søker tilskudd hos Bergen kommune. Tilskuddsordningen lokal kulturaktivitet var på over 6 millioner kroner før pandemien i 2020, men de siste årene har den årlige summen vært redusert til 5,5 millioner. Budskapet til politikerne var selvsagt å øke summen tilbake til 2020-nivå på 6,1 millioner kroner.

I fjor gikk tilskuddsordningen også tom for penger i september og det viser at det er stort behov for å tilføre mer midler til lokal kulturaktivitet. Dette kommer tusenvis av bergensere til gode og skaper amatørkulturaktivitet over hele byen.

19. desember skal Bergen kommunes budsjett for 2024 vedtas i Bystyret.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan