Arrangementer fra 23. februar

– Ja, de kommunale kulturhusene er nå tilgjengelig for arrangementer og akkurat nå følger Bergen de nasjonale smittevernreglene. Definisjonen av arrangementer er for eksempel medlemsmøter, seminar og kurs, men vi anbefaler at man ikke starter opp med faste ukentlige øvinger, sier Vincent Mrimba, direktør i Kulturetaten i Bergen kommune.
Regelen med fastmonterte stoler forsvant forrige fredag og det betyr at de aller fleste type lokaler nå kan ha arrangementer for inntil 100 personer, der publikum henvises til en fast plass på «løse» stoler.
– Det er viktig å være klar over at grensen på 100 personer innendørs på arrangementer, ikke vil være mulig i de fleste kommunale kulturlokalene. Det er nok bare Fana- og Åsane Kulturhus som i sine kultursaler vil ha plass til maksgrensen på 100 personer.

Amatørkulturrådet har sjekket noen av de mest brukte kulturlokalene og både kultursalen på Ny-Krohnborg, Vitalitetssenteret og Scala (bildet) på Ulriken Bydelssenter, har en grense på maks 50 personer.
En oversikt over kommunale kulturlokaler her.


Med gjeldende avstandsregler vil det være betydelig redusert publikumskapasitet og man gjør derfor lurt i å kontakte bydelskulturkontorene her for informasjon om kapasitet i lokalene.

Amatørkulturrådet har denne uken gjennomført en mini-undersøkelse blant medlemsorganisasjonene med spørsmål om de nå starter forsiktig opp med arrangementer. De fleste svarer at de velger å vente.
– Overordnet er mange opptatt av at vi skal begrense antallet nærkontakter og mange hensyntar at både egne medlemmer og publikum har tatt «koronapause». En rekke av Amatørkulturrådets medlemmer har også opplevd å måtte avlyse både tre og fire ganger på kort varsel, når det har vært strammet inn både nasjonalt og lokalt i Bergen det siste året. Likevel synes jeg det er en fin mulighet, for dem som er klar, til å kunne møtes fysisk til et arrangement. Det er liten tvil om at den siste nedstengingen av amatørkulturaktivitet for voksne siden begynnelsen av november i Bergen, har vært veldig utfordrende for tusenvis av bergensere som har savnet sin amatørkulturaktivitet. Så må vi alle ha i bakhodet at nye strenge tiltak kan innføres fort de neste månedene, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet. 

– Det var en god nyhet! Vi skal nå vurdere i styret om vi kan starte opp med medlemsmøter igjen. Vi er ofte rundt 40 medlemmer på våre ukentlige medlemsmøter på zoom. Vi ser for oss å nå lage hybridmøte, der vi har 20-25 personer i storsalen og resten på videomøte via zoom. I storsalen vil vi sette opp stoler med god avstand, og sprite disse både før og etter møtet, da vil vi kunne gjennomføre dette på en smittervernfaglig måte. Det betyr enormt mye for mange av våre medlemmer at vi kan møtes fysisk, sier Tom Jarane, nestleder i Bekkalokket Fotoklubb.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan