Avgjørelse om å åpne for øvinger i amatørkulturen utsatt:

Inntil videre må man forholde seg til forskriften slik den foreligger, sier kulturbyråd Katrine Nødtvedt.

Det betyr at amatørkulturaktivitet, øvinger i kor og korps, fremdeles må vente til over helgen på en avgjørelse om det åpnes opp for øvinger før jul.
– Jeg vet at det var mange som håpet på et positivt svar i dag, og jeg er lei meg for at tallene ikke har sunket nok denne uken til at vi kunne slippe opp.
Hva menes med «tidlig neste uke»?
– Mandag eller tirsdag neste uke.

Det betyr at vi dessverre må avlyse, og skuffer nok mange som hadde et håp om at vi fikk gjennomført våre svært populære og tradisjonsrike julekonserter i Åsane Kulturhus, sier Bjørn Berentsen, dirigent i Bergen Nord Kammerkor.
Koret satt absolutt siste frist i dag fredag for julekonsertene 21. og 22.12, ettersom det var helt nødvendig å bruke helgen til å øve for å kunne gjennomføre tre utsolgte julekonserter sammen med Solveig Kringlebotn.
– Ja, vi skulle ha klart julekonsertene med drøyt 30 av våre sangere om vi kunne brukt denne helgen for å øve. Når det er sagt, så respekterer vi avgjørelsen, og så får vi diskutere om vi kan se frem mot en nyttårskonsert.
Bergen Nord Kammerkor skulle hatt 3 x 50 tilskuere på Julekonsertene og hadde også mottatt 139.000,- i stimuleringsmidler fra staten.
– De må vi nok betale tilbake, hvis vi ikke Abid Raja lar oss få benytte dem i 2021.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan