Bli kjent med Bergen Scottish Society

– Foreningen ble stiftet i april 2005 etter en vellykket Burns Supper i januar samme året. Foreningens formål er å promotere og feire skotsk kultur i Bergen og Skottlands historiske forbindelser med Norge, og spesielt Hordaland. Bergen Scottish Society er også alliert med vårt eget sekkepipe band; Bergen Pipes and Drums. Bandet er et selvskrevent innslag på våre ”ceilidh” kvelder, Burns Supper, 17. mai prosesjonen og opptrer også rundt omring i Hordaland.

Bergen Scottish Society har rundt 50 betalende medlemmer, pluss omtrent like mange ”venner” som blir tilsendt informasjon om foreningens aktiviteter. Informasjon om Bergen Scottish Society er tilgengelig på vår egen nettside og ellers bruker vi Facebook. Vi har ingen faste treff i form av f.eks. klubbkvelder, men satser mer på organiserte aktiviteter som vår årlige Burns Supper, kvelder med skotsk dans (ceilidh), deltagelse i 17. mai prosesjonen, byvandringer, curling, osv. Alle våre aktiviteter er åpne til alle.

Hvilke utfordringer har dere?
En av våre utfordringer er å finne lokaler til enkelte av våre aktiviteter. Spesielt har vår Burns Supper blitt noe mer ambulerende, enn vi har ønsket. Det virker som om flere selskapslokaler har blitt overtatt av de store cateringselskapene, og disse er ikke alltid fleksibel med tanke på våre absolutte behov for en bestemt tradisjonell meny. Dette, sammen med økende leiepris, gjøre det utfordrende å tilby tilstrekkelig kvalitet til en rimelig pris for våre medlemmer.

Hva er årets høydepunkt?
– Årets høydepunkt for Bergen Scottish Society er vår Burns Supper i januar. Dette er en feiring av Skottlands nasjonaldikter Robert Burns. Kvelden følger et tradisjonelt format med faste taler og meny. Diktlesning, musikk, sang og dans hører også til. Neste store begivenhet er vår Autumn Ceilidh 22. oktober, noe vi gleder oss til allerede!

Les mer om Bergen Scottish Society HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan