Bli kjent med Årstad kantori

– Årstad kantori er et kammerkor som holder til i Årstad kirke i Bergen. Vi har et variert repertoar med klassisk og kirkemusikk fra renessansen til i dag og fra mange forskjellige land. Vi synger både a cappella og med akkompagnement. Vår nye dirigent har sangpedagogutdanning, så vi kan kombinere vanlige korøvinger med sangteknikkinstruksjon. Vi har for tiden ca. 25 medlemmer mellom 20 og 50 år, og øver hver tirsdag kl. 19-21.30, forteller sanger og styreleder i Årstad kantori, Katarina Jørgensen.

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
– Vi er glade i musikk og tar sang på alvor. Koret er såpass lite at alle stemmer betyr noe for koret.  Samtidig har vi et avslappet sosialt miljø med hyggelige tepauser hver uke.

Hvilke utfordringer har dere?
– Akkurat nå satser vi på å forbedre PR-arbeidet vårt. Økt synlighet for koret håper vi vil forbedre både rekruttering og besøk på konserter, og dermed korets økonomi. Vi vil også gjerne ha flere herrer med oss.

Hva er årets høydepunkt?
– Vi har vanligvis 2-3 konserter i året, og de er alltid forskjellige. Det mest spennende pleier å være når vi får besøk av flinke solister og musikere som opptrer sammen med oss. 10. desember kl 19 blir det Internasjonal julekonsert sammen med Ardentekvartetten. Til våren får vi besøk av the Duke Vespers Choir Ensemble fra Duke Universitetet i Sør-Carolina som er på turnè i skandinavia. Det håper vi blir inspirerende og vi inviterer til konsert 20. mai.

Les mer om Årstad kantori HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan