Bli kjent med Bergen Kameraklubb

– Klubben ble stiftet i 1931 og er en av landets eldste og mest meritterte fotoklubber. Vi har medlemmer av begge kjønn og i alle aldersgrupper. Vi holder to møter i måneden fordelt på en vår og en høstsesong. I tillegg har vi utefotografering en gang i sesongen, da møtes vi et spennende sted og bruker noen timer på å ta bilder sammen. En typisk møtekveld blir brukt på bilde -diskusjon og -visning. I tillegg har vi foredrag av interne og eksterne fotografer. Det kan dreie seg om fototekniske ting eller lengre bildevisninger. Møtene blir avholdt i Stranges hus på Nordnes. Besøk gjerne vår nettside for mer informasjon, oppfordrer leder i Bergen Kameraklubb, Mikael Tjemsland.

Hva er viktig for å skape et godt miljø:
– For vår del handler det om å ha en trivelig atmosfære på møtene våre. En stor del av møtene går til bildekritikk der vi diskuterer hverandres bilder. For oss er det en selvfølge at kritikken er konstruktiv og er utformet som et forbedringforslag. Det sørger for at mottakere av kritikken opplever tilbakemeldingene som noe positivt istedet for nedlatende.

Hvilke utfordringer har dere?
– Deltakelse i fotoklubb gir både tilgang på kunnskap og en sosial arena der man kan omgås likesinnede. De siste årene har sosiale media og nettforum blitt utømmelige kilder til informasjon og gitt en mulighet til å komme i kontakt med fotointeresserte over hele verden. Vi merker denne konkurransen og ser at det blir stadig vanskeligere å tiltrekke nye medlemmer. Men vi er overbevist om at personlig kontakt er fortsatt den mest trivelige måte å diskutere bilder på. 

Hva er årets høydepunkt?
– Klubbåret er delt i vår- og høstsesong. På slutten av hver sesong arrangerer vi en sosial sammenkomst der vi oppsummerer sesongen og presenterer resultatene for klubbens fotokonkurranse. Det blir en kveld med hyggelig sosial samvær og utdeling av premier. Juleavslutningen med kåring av årets fotograf er kanskje den kvelden det knyttes mest spenning til. Når det er sagt så prøver styre å lage et program der hver eneste møtekveld skal være en underholdende og lærerik opplevelse.

Mer om Bergen Kameraklubb HER
(Foto: Jan Ågotnes.)

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan