Bli kjent med byens eget Salongorkester

BTO ble stiftet i 1918 og kan dermed snart feire sine første 100 år. Bakgrunnen for etableringen var at turnforeningen trengte musikk til et julearrangement og trommet sammen alle medlemmer som trakterte et egnet instrument. Dette ble så vellykket at orkesteret fortsatte sin virksomhet og ble et fast emsemble. Besetningen er for tiden 25-30 stykker og består av blåsere, strykere, piano og slagverk. Dirigent er Ingar Ben Nordby, nylig avgått slagverker i Harmonien og dyktig utøver på en rekke instrumenter, herunder sag og tamburtromme, forteller orkestermedlem Kai Arntzen.

– Mens orkesteret tidligere spilte mest på turnforeningens egne arrangementer, opptrer det nå oftere i offentlige sammenhenger.  Repertoaret er for det meste lettere underholdningsmusikk, man vi kan også spille mer seriøse verker. Samarbeid med kor og andre orkestre er prioritert.

Hvilke utfordringer har dere?
Vi trenger forsterkninger på enkelte instrumenter som klarinett, horn og i strykergruppen. Dessuten skulle vi gjerne hatt inn litt flere yngre medlemmer.

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
Det er først og fremst viktig å finne et riktig ambisjonsnivå, og at alle trives på øvelsene

Hva er årets høydepunkt?
– Vi har ikke noe spesielt høydepunkt dette året, men vi har flere konserter som vi gleder oss til. Ellers ser vi fram til det store jubileet i 2018.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan