Bli kjent med Fortunenes Musikkorps

fortunensHva er viktig for å skape et godt miljø?
– Fortunen er et korps med stor takhøyde og et avslappet forhold til konkurranser. Det er derfor fullt mulig å kombinere spilling med familie, studier og jobb. Flere av medlemmene har kommet tilbake til korps og spilling etter mange års fravær. Noen av oss har begynt å spille i voksen alder og noen har holdt på siden de sluttet i skolekorpset. I dag består korpset av 24 medlemmer i alle aldre som samles i musikkinteressen. Vi koser oss sammen på øving hver tirsdag under ledelse av vår hyggelige og karismatiske dirigent, Bjørn Strand, forteller Fortunenes sekretær Signy Irene Karlsen

Hvilke utfordringer har dere?
– Under Bergensbrannen i 1916 brant Fortunen skole ned, men korpset overlevde og måtte finne et nytt sted å være. Lokaler å øve i har i de 100 årene som har gått stadig vært en av våre største utfordringer. Korpset har flyttet rundt; på Nordnes, i Fyllingsdalen, på Møhlenpris, på Laksevåg. Nå er vi siden september 2015 så heldige at vi har fått lov å holde øvinger på Nordnes skole igjen.

Hva er årets høydepunkt?
– Årets høydepunkt er utvilsomt julekonserten i Korskirken, der vi samarbeider med et kor bestående av hele femte klasse ved Flaktveit skole. Dette har blitt en kjær tradisjon som fyller kirken med elever, foreldre, venner og kjente hvert eneste år.  I 2014 inviterte Fortunen for første gang barn fra Li og Flaktveit skolekorps til å være solister, med stor suksess. På bakgrunn av denne erfaringen har vi utvidet konseptet med å invitere korpsungdommer til å delta på seminarer og konserter sammen med oss.  Fortunens Musikkorps Bergen jobber for tiden aktivt opp mot flere skolekorps for å knytte kontakter og skape bevissthet om muligheten til å delta i et voksenkorps der fokus er på sosialt fellesskap og spilleglede.

Les mer om Fortunenes Musikkorps Bergen HER

 

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan