Bli kjent med Knøsetoppfestivalen

– Vi har også en kakebasar med navn «Johan Kneeses 5-kronersbod» hvor vi selger kaker og kaffe. Denne kakebasaren er like populær som det som skjer på scenen, så det blir en del kakebaking. Dekorasjoner er også en viktig komponent i Knøsetoppfestivalen. Dersom du ser masse vimpler, ballonger, plakater og mange glade mennesker i Knøsesmauet, så er det mest sannsynlig en Knøsetoppfestival som pågår. Det er viktig for oss å understreke at Knøsetoppfestivalen er for alle og vi håper å se så mange som mulig på vårt 5-årsjubileum i august 2017!, forteller Anette Rønhovde.

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
Vi er en god gjeng som kjenner hverandre godt fra før og vi samarbeider godt sammen. Vi er inkluderende overfor hverandre og vi har en åpen dialog. Siden det er mye kreativitet knyttet til festivalen, er det viktig for oss at vi lytter til hverandres ideer og at alle føler at deres bidrag til festivalen er inkludert. I tillegg er det viktig for oss å vise vår takknemlighet overfor de som hjelper oss i forbindelse med Knøsetoppfestivalen. 

Hvilke utfordringer har dere?
– Vår største utfordringer er været. Først i år skinte solen over Knøsetoppfestivalen. Men publikummet vårt er fantastisk, de kommer selv om det regner. En annen utfordring er smauets størrelse. Den setter noen begrensinger for hvor mange det er plass til. På en annen side har vi ikke noen andre ambisjoner enn å være Norges minste festival. Brosteinen og det at smauet ligger i en nedoverbakke har skapt noen utfordringer, spesielt for danserne våre, men hittil har det heldigvis gått fint.

Hva er årets høydepunkt?
– Årets høydepunkt er så klart Knøsetoppfestivalen. Det er fantastisk å se at det skal så lite til for å glede andre mennesker. Når det er sagt, så har vi det veldig gøy i ukene før festivaldagen. Da «knøser» vi, det vil si at vi jobber med alle forberedelsene. I tillegg er det noe helt magisk med timen før festivalen starter, når vi er helt alene i Knøsesmauet og dekorerer det. 

Les mer om Knøsetoppfestivalen HER
(FOTO: Andreas Fliflet)

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan