Bli kjent med Kongshirden 1260

– Hovedfokuset vårt er kamp med skjold og blunte reproduksjoner av historiske våpen, og vi trener på Bergenhus to ganger i uken. Vi har også kampoppvisninger og ulike former for formidling om middelalderen og middelaldersk utstyr og klesdrakt. Vi kan trene i hva som helst, men når vi opptrer er det i historiske klær, forteller Cornelius Henriksen fra Kongshirden 1260

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
– Siden vi slår på hverandre med metallvåpen, er kommunikasjon viktig: Det skal være og føles trygt, så vi må bli godt kjent. Vi er opptatt av å omgås sosialt også utenom trening, for eksempel på kafé etter trening. Hobbyen åpner også for mye håndverk, som vi gjør til noe sosialt ved å arrangere håndverkskvelder, hvor de som vil samles og de mer erfarne kan hjelpe de mindre erfarne. Det blir mye god stemning av slikt! Flere ganger i året drar vi på tur for å trene med og mot andre grupper, det er både sosialt, skjerper konkurranseinstinktet og knytter oss til et større nasjonalt og internasjonalt miljø.

Hvilke utfordringer har dere?
– Dette er en nisjehobby som blir mye morsommere med flere folk, så rekruttering er viktig og vi har lagt mye arbeid i å skaffe og beholde nye medlemmer. Dette har begynt å komme seg nokså bra i det siste. Noen kan føle at det blir utfordrende å skaffe seg klær og utstyr, og det er en av grunnene til at vi har håndverkskvelder.

Hva er årets høydepunkt?
– Det er flere av dem. De viktigste høydepunktene våre er knyttet til turneene våre, når vi reiser på middelalder- og vikingmarkeder eller treningssamlinger i Norge eller utlandet for å trene i flere dager og treffe likesinnede fra hele verden.

Les mer om Kongshirden 1260 HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan