Bli kjent med Sentrum Capoeira Klubb

– CBF er den eldste capoeiraklubben i Bergen. Vi har fantastiske instruktører både her i Norge og i Brasil og er kjent for vårt sosiale og  inkluderende miljø. Capoeira CBF har utviklet seg det siste året, og nå er vi glad for at vi også har en familiegruppe i tillegg til juniorgruppen og voksengruppen. I Familiegruppen får foreldre og barn fra 2-7 års alderen trene capoeira og leke sammen. Ellers spenner medlemsmassen vår fra cirka 2 – 45 år, forteller nestleder Janice Fjellfindal.

Hvilke utfordringer har dere?
– Ettersom vi er en frivillig organisasjon, så er nok hovedutfordringen å påse at vi hvert år klarer å få inn nok penger til budsjettet, slik at alt går opp i opp. Dette krever mye frivillighet, samt sending av søknader om tilskuddsmidler, grasrotandelmidler og oppvisningsinntekter. I tillegg må vi også ta vare på medlemmene vi har og samtidig rekruttere nye for å holde på den faste medlemskontingenten, som også utgjør en viktig del av budsjettet.

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
– Det som er viktig er å være en åpen klubb som inkluderer alle, og hvor alle respekterer hverandre. Medlemmene våre er en blanding av mange ulike personligheter med en rekke ulike bakgrunner, men vi går så godt sammen ettersom alle deler en felles glede, nemlig Capoeira. Videre er det viktig å ha sosiale tiltak utenfor treningen også , slik som avslutninger, tur til badeland, grilling, dra på workshops hos andre klubber og lignende.

Hva er årets høydepunkt?
– Årets høydepunkt for CBF i år er helt klart Batizadodagen lørdag 8.oktober 2016. Da skal vi ha vår ordinære graderingsdag med mye capoeiraspill, musikk, god mat og godt selskap, samtidig som vi feirer klubbens 15 års jubileum. Vi venter besøk fra våre flinke trenere fra Brasil og inviterer da alle medlemmer og andre som ønsker å dele denne dagen med oss.

Les mer om Sentrum Capoeira Klubb HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan