Den beste kulturpolitikken

Valgkampen har ikke startet riktig ennå, men i går på Amatørkulturkvelden var det en tjuvstart med en uformell og hyggelig minidebatt.
– Vi skal ha tre Amatørkulturkvelder frem til september og der skal vi invitere partiene til å si hva de mener om det frivillige- og amatørbaserte kulturlivet.
I går var det Chris Jørgen Rødland fra Høyre, Emil Perron fra MDG og Eduardo Andersen fra Arbeiderpartiet som fikk møte representanter fra Amatørkulturrådets medlemsorganisasjoner.
– Overordnet så opplever Amatørkulturrådet at det er bred politisk enighet om å styrke- og satse på amatørkulturen. Det er bra, men det er likevel forskjeller på hvor mye oppmerksomhet amatørkulturen har i valgprogrammene til de ulike partiene. Minst 12-13% av voksne bergenserne er aktive og driver med amatørkulturaktivitet og det utgjør over 30.000 bergensere. En stor og viktig velgermasse, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.

De tre politikerne fikk mange spørsmål om alt fra Fyllingsdalen Kulturhus til gratis bruk av kirkerom til konserter og arrangementer.  På kommende Amatørkulturkvelder i juni og august skal flere partier presentere sin kulturpolitikk og rett før valget 11. september blir det valgdebatt.


En engasjert Eduardo «Doddo» Andersen fra Arbeiderpartiet mente at det var viktig å kjempe
for en jevnere foredeling av statlig støtte til kulturlivet mellom Oslo og Bergen.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan