Amatørkulturåret 2020

– Til tross for koronapandemien, så synes jeg Amatørkulturrådet fikk gjort veldig mye bra i jubileumsåret. Som paraplyorganisasjon har vi hatt et stort arbeid med å synliggjøre og komme med viktige innspill til myndighetene lokalt, regionalt og nasjonalt om at også amatørkulturen må inkluderes i ekstraordinære tilskuddsordninger og korona-krisepakker, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet i Bergen.
– I Bergen er det minst 12-13% av innbyggerne som elsker sin amatørkulturaktivitet, og det utgjør faktisk over 33.000 bergensere! De er medlem i hundrevis av organisasjoner der de aller fleste, ikke har kunnet drive med øvinger og aktivitet på lang tid.
Amatørkulturrådet stod bak tre jubileumsprosjekter i anledning byjubileet Bergen 950 år.
– Synliggjøring av den fantastiske amatørkulturen i Bergen er kanskje det viktigste vi gjør. Jubileumsscenen ble en stor suksess og Jubileumsby-fotokonkurransen fungerte minst like godt, selv om det var koronapandemi. Bydelene forteller stoppet brått opp i mars, men dette prosjektet med byens kulturhistorielag, kommer sterkt tilbake.

Les mer om det utfordrende amatørkulturrådet 2020 og last ned Amatørkulturrådets årsrapport som PDF her.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan