Amatørkulturåret 2020

– Til tross for koronapandemien, så synes jeg Amatørkulturrådet fikk gjort veldig mye bra i jubileumsåret. Som paraplyorganisasjon har vi hatt et stort arbeid med å synliggjøre og komme med viktige innspill til myndighetene lokalt, regionalt og nasjonalt om at også amatørkulturen må inkluderes i ekstraordinære tilskuddsordninger og korona-krisepakker, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet i Bergen.
– I Bergen er det minst 12-13% av innbyggerne som elsker sin amatørkulturaktivitet, og det utgjør faktisk over 33.000 bergensere! De er medlem i hundrevis av organisasjoner der de aller fleste, ikke har kunnet drive med øvinger og aktivitet på lang tid.
Amatørkulturrådet stod bak tre jubileumsprosjekter i anledning byjubileet Bergen 950 år.
– Synliggjøring av den fantastiske amatørkulturen i Bergen er kanskje det viktigste vi gjør. Jubileumsscenen ble en stor suksess og Jubileumsby-fotokonkurransen fungerte minst like godt, selv om det var koronapandemi. Bydelene forteller stoppet brått opp i mars, men dette prosjektet med byens kulturhistorielag, kommer sterkt tilbake.

Les mer om det utfordrende amatørkulturrådet 2020 og last ned Amatørkulturrådets årsrapport som PDF her.