Digitale kulturdager

– Kulturdagane i Arna var i år klare med rekordstort program med ekte fysiske kulturarrangement når restriksjonene mot korona satte inn. Programmet ble ikke sendt ut, og arrangørene begynte å planlegge for utsetting, endring eller kansellering av arrangement.
De største publikums-arrangementene er utsatt til senere i år, mens mange mindre arrangører syntes det var spennende å prøve nye måter å vise fram Arna-kulturen. Siden mye av planleggingen har foregått på Facebook-siden «Kulturdagar i Arna» valgte vi å streame innhold fra denne siden, knyttet opp mot arrangementer og arrangører som allerede var i gang. Etter et par nettmøter og en ukes planlegging var 10-11 arrangementer allerede klare, og etterpå har det kommet enda flere til
, forteller John-Kristian Øvrebø, kultursjef ved Arna og Åsane kulturkontor.
– Egentlig eksperimenterer vi bare med nye arrangements-måter for oss i kulturdagane, men mange synes det er veldig gøy. Dette passer selvsagt ikke for store grupper, men for mange publikummere kan det ha vært lettere å få med seg innslag, siden de kan ses på i etterkant i tillegg til når de ble streamet. I helgen skal vi få hjelp av Ung Produksjon til å streame både NoFilter sin drive-in-konsert, en kirkekonsert og konsert fra Kulturhuset Sentrum. Vi gleder oss imidlertid veldig til vi får ha fysiske arrangementer igjen!

Les mer om arrangementene som skal streames i helgen fra Kulturdagane i Arna her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan