Egen Sveitservilla

– Aktiv Kunst holder til i Hardangerveien 7B, rett bak Birkeland kirke på Nesttun. Vi har holdt til i lokalene siden 2003. Det er imidlertid de siste 6-7 årene vi har driftet selve galleriet. Vi leier en stor villa, hvor de ulike kunstnerene dirsponerer atelierplass, og vi har eget galleri i husets kjeller. Hele huset (atelierer og galleri) er åpent for publikum hver søndag, og eventuelt etter avtale. Stengt helligdager og ferier. Vi leier bygningen av Bergen Kirkelige Fellesråd, og vi har ikke anledning til å leie lokalene ut til andre aktører, forteller Kristian Kaarød, en av kunstnerne som er med i Aktiv Kunst.

Hva er pluss og minus med dette lokalet?
– Pluss med lokalene må være plassen, sjarmen, og egenarten stedet/galleret har. Vil påstå at det ikke finnes noe lignende i Fana og Ytrebygda. Minus må være at bygningsmassen trenger rehabilitering, og ar tilkomsten for publikum kan være noe tungvint grunnet bratte bakker opp.

Hva kunne vært gjort for oppgradere lokalet til deres formål?
– Vi har alt vi trenger og er godt fornøyd med alt. Det eneste må være en generell renovering av bygningsmassen for å bedre den.

Hva er byens beste utstillingslokale?
– Som gruppe stiller Aktiv Kunst sjeldent ut fellesutstillinger andre steder. Det eneste stedet vi har gjort dette har vært i Fana Kulturhus, og rullerende utstilling for husets kunstnere på Clarion Hotell Bergen Airport. Utover dette holder kunsterne enkeltvis separatutstillinger andre steder(Cafe Opera, Glesvær, Oseana, hos ulike bedrifter osv.)

Les mer om Aktiv Kunst og Galleri Sveitservilla HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan