Få fart på amatørkulturen!

– Det var en veldig god og kreativ debatt som viste at mange nå har startet opp aktivitet og tilpasset seg situasjonen, selv om man ikke får meg seg alle medlemmene på en stund ennå. Bare i løpet av de siste par ukene, er det mitt inntrykk at mange også har begynt å tenke arrangementer for publikum, og jeg er sikker på at det blir julekonserter, sier kordirigent Jan L. Jacobsen i Mannskoret Brage.
– De siste 7-8 månedene har mange benyttet anledningen til å jobbe med utvikling i egen organisasjon og lært seg digitale ferdigheter, sier Hildegunn Holba i Fritidsmalernes forening.
– Vi jobber nå med å gjøre styrearbeid og administrasjon av foreningen mer digital og takk til Bergen kommune som ga oss støtte til dette.
Morten Vik-Johnsen er daglig leder i Lungegaardens Kulturarena som har hatt en meget travel tid under koronapandemien.
– Når alle skoler og kulturlokaler var stengt i lange tider, holdt vi åpent i våre store lokaler og nærmere 40 korps og kor kunne komme hit og øve. Jeg vet at det har betydd mye for mange som ellers fryktet at en lang periode uten aktivitet, kunne føre til de mistet medlemmer. Jeg ser også at flere og flere nå planlegger sine første konserter på nesten ett år. Her er nøkkelen at flere går sammen om et arrangement og dermed kan man få til en forestilling, selv om man selv kanskje ikke har et repertoar på mer enn 20 minutter.

Debatten «Få fart på amatørkulturlivet» ble filmet og en redigert versjon med gode råd og tips til amatørkulturaktivitet fremover, blir tilgjengelig i neste uke.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan