Fremdrift for Ekserserhuset

Når et gjenreist Ekserserhus står ferdig på Nøstet om noen år har politikerne bestemt at det skal brukes til frivillighet og amatørkultur. Men det er to Kulturbyråder siden og hva er status i dag?

– Arbeidet med Sentralbadet scenekunsthus er i full gang, og på tomten nedenfor i Baneveien, skal Ekserserhuset gjenreises. Det viktigste nå er at reguleringsarbeid for Ekserserhuset starter parallelt med byggingen av Sentralbadet scenekunsthus. Kulturbyråd Reidar Digranes bekrefter at reguleringsarbeidet er kommet i gang, sier David Lovret, leder av Gjeve (Gjenreis Ekserserhuset venneforening.)

Ekserserhuset regnes som Norges første kulturhus og ligger demontert og lagret på Askøy.
– Ja, sagaen om Ekserserhuset har vart i mer enn 20 år med flere politiske vedtak om at det skal gjenreises. Nå ser det endelig ut til at vi kan forvente at Ekserserhuset åpner dørene om noen år som et sentrumsbasert kulturhus for nærmiljøet, frivillighet og amatørkultur.

Se video fra Bystyrets behandling av Ekserserhuset i mars 2022 her og intervju med tidligere Kulturbyråd Katrine Nødtvedt som la frem Bergen Kommunes plan for fremtidig bruk av Ekserserhuset her.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan